Thursday, 28 May 2015

Baby Zafri Third Homemade Puree.. Pear!

Thursday, 28 May 2015
Assalamualaikum
again.. rini nak share third puree yg baby zafri makan..
yang ni pon memang fav dye sgt..
nak plak tambah ngan mommy's milk..
yummeh katanya haha

sampai rampas sudu dari mommy hehe
biasenye mmg aku akn save pic the first moment he try something new..
suka tol dye.. buah biasa nya aku xrisau nak bagi.. kompom lagi lawas poo poo nye hehe


cara nak buat senang je.. cm biasa..


get your pear.. yg kuning tu ranum sikit.. sedap woo.. sambil potong, sambil makan hahaha
peel and core.. potong kecik..
rebus or better steam those pear bg lembut..
then blend... taraaaa,,,,
campur ngan mommy's milk.. hmmm... sedap..... tapi yg ade susu aku xrasa la hahah
mcm biasa, lebihan dye bole simpan dlm ice cube container yg bertutup n letak dlm freezer..
aku wat xbnyk.. dapat another 4 cube je.. sbb lau bole nak fresh as possible

senang kan.. 
banyak lagi idea puree ni.. later on aku nak save lagi moment baby zafri exploring new things..
lau bole, mmg aku xnak bg yg instant..biar makan air tgn mommy..plus babah nye xnak aku keje sbb ni la.. supaya bg the best for his son.. ok syg.. perintah diterima haha..


moga entry ni bermanfaat utk newbie mommy mcm aku..
daa.... :)



No comments:

Post a Comment

Mommy On The Blog © 2014