Thursday, 28 May 2015

Steamboat Halal and Murah di Cameron Highland

Thursday, 28 May 2015
Assalamualaikum,,
haaa... da mlm mlm gini baru dapat up another entry..
nak share plak pengalaman makang2 kat Cameron..
kalau g cameron tapi tak try steamboat memey xshiok..
sebab? kat bawah ni pon ado steamboat apoo..
yela..ada.. tapi lau makan kat cameron lain..
sbb cuaca sejuk sejuk baby and makan lak steamboat panas panas mak
fuuuhhhh... nikmat... dapat makan sambil manja2 ngan yg tersayang..
fuuuhhh...double nikmat.. eh.. apakah? haha


Glory 78, Cameron Highland

orang yg selalu g cameron and steamboat lover mesti xkan miss tempat ni..
lau korang dari arah brinchang nak ke tanah rata, restoran ni ada kat kiri korang..
nampak la sign board tersebut... 
lagi satu, restoran ni sebelah je dgn Hotel De La Fern.. 
inshaAllah mesti jumpe punye.. tepi jalan je.. sonang cari.. :)


depan kedai.. ni gambar aku cilok dari fb dioo.. sbb aku xsompek nak snap..
maklum la.. mommy bawok 'vip' guest bambam hehe


haa... ni la vip bambam tu.. happy kemain dye dok situ.. eh eh...
sape yg nak makan steamboat ni.. mommy ke zafri? kekeeke...


sorry.. tumpang tempek muka mommy sat.. 


steamboat sampai da.. yg ni untuk 2 pax saje.. banyak kot..
harga satu kepala RM23.. tapi yg dapat nye beginiiiii...mmg puas hati..
sayur dye mmg rasa manis.. fresh.. aku kan hantu sayur... of course target sayor dulu..
pilihan sup ade dua.. Tomyam and Sup.. Since cek abe xmakan pedas , so kiteorg amek sup..
lagi satu, set ni ade sekali sos, (homemade maybe) and kacang ape ntah..
sedapppp..sambil tunggu steamboat masak, sambil ngap kacang


akhirnya zafri tido kekenyangan.. eh... haha.. 
zafri mmg gini.. masuk je kedai makan, main jap.. mnx susu..bf.. terus tido..
mmg sentiasa kasi can babah ngan mommy manja2.. tenkiuuuuuu :P
syookk layan steamboat panas2 sambil sembang2.. relaks ja..
ala..nama pon babymoon kan.. hai..manis nya kenangan tu..
macam kiteorg baru kawen bezanya anak tido sebelah haha...


ok dah dah.. kang muntah lak.. hehe..
so sape yg cari steamboat kat cameron bole la try g sini
sedap and berbaloi.. lau g 5 orang ke.. better amek set for 3 je sbb mmg banyak
tapi xtao la kot nafsu meronta bole je order banyak kan... haha...


for info alamat and no fon dyeorang bole cek sini


Okeh.. tu je..selamat bercuti and selamat berperahu steam ! :D





1 comment:

  1. Aida gi cameron ari tu x try steamboat pun.
    Asben malas nak cari.
    Kami dok nun atas kat copthorne...
    Makan kat warung biasa aje...

    ReplyDelete

Mommy On The Blog © 2014