Wednesday, 17 June 2015

Perihal Kerja Kawen 1 : Total Budget and DIY Wedding Props (Throwback)

Wednesday, 17 June 2015
28.7.2013

Assalamualaikum..
bermulalah step pertama DIY session for one in a life time wedding..
Pre wedding prop..
Insyaallah raye ketiga ni kiteorang akan wat pre wedding shoot..
sempena setaun bulan islam kiteorang kenal.. sbb kiteorang kenal raya kedua taun lepas..
kiteorang buat kat area Ipoh since due due org Perak..
bile shoot kat sane barulah feels like home
even nanti da kawen terpaksa dok kl.. and ase nye mmg anak2 sume lahir kat kl hoho
tapi Perak tetap di hati mama ngan abah dye k.. ahaks..
da cite sal baby kehkehkeh

okey.. masuk bab budget
total damaged for now pas kire kire sume
12K
yes.. 12 k sahaja wat mase ni for all that teaser as post sebelum ni
include katering for 1000pax.. pelamin..mekap..baju..beli baju nikah sendiri..
kad kawin diy sendiri.. goodies diy sendri..hantaran and sume tu lah..
oh..jangan lupa both photog for my pre wedding and wedding time nanti..
almost sume nak diy sbb seronok.. jimat lagi tu of cos.. menepati citerasa tu lagi la kan
for now tu je.. 
maybe ade tambah but i can say xsampai lah 14 or 15k..
sbb lau ade perlu tambah pon sikit je..
yeah... murah k untuk mencapai dream wedding aku nih yea..
sbb aku jenis suke survey awal awal..
selagi aku bole jimat and cut cost, sume aku cut..
in order nak dapat dream wedding aku nih..
ape salah nye.. ikot kemampuan pasangan pengantin tu sendiri..
yang penting sume belanja 90% duet aku n zarin
sbb kiteorg nak mak, abah ngan ibu kiteorg goyang kaki jah wedding kiteorg nanti..
majlis ni pon as nak raikan parents kiteorang yg teringin sgt nak kiteorang disatukan..
so for both moms and dad.. we gonna make u the happiest person on the wedding
lagi happy dari pengantin..
(nak celebrate bday abah sekali on 14.12.13 tu.. hari jadi dye yg ke 57 tahun) hehe


aku xnak banding bandingkan wedding aku ngan orang lain
apatah lagi nak perli bride to be lain yg nak capai dream wedding masing masing
tiap orang ade care, kemampuan, and kreativiti masing2..
seeloknya antara b2b ni xperlu ade perli memerli 
lau nak tulis sal wedding sendiri tulis je hal sendiri..
so lau ade bride to be yg nak advise ke ape.. nak soh wat props wedding pon bole hehe
contact aje di pesbuk
Sharing tu caring.. mempertikaikan dream org lain itu annoying..
DREAM WEDDING XSEMESTINYA MAHAL
yang penting rajin and jgn bergantung pada org lain..
baru seronok nak kawin..ade air tgn sendiri..dahulukan yg perlu and still keep it low..

so masuk bab pre wedding prop..
pre wedding prop ni bole gune balik utk wedding nanti



in the making 14.12.13


umah bersepah.. sambil layan astro warna..



pes time gune pistol gam panas.. oh my bm!



tadaaa.. a few props yg da siap..
ade kad raye sbb nk wat tema aye cikit.. sempena one year anniversary :)


sape nak tempah bole contact.. harga baik nya... haha.. lalala..
(macam ade ase nak buat)

NEXT JOURNAL, MY OWN WEDDING CARD :D


2 comments:

  1. wow! throwback :)
    aida kawin tahun 2003, takde pre wedding photoshoot.
    time kawin pun still amik gambo pakai kodak hu hu hu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp kan mama aida.. skrg lau pk balik.. xyah pre wed pon xp.. tp time ni excited sbb dapat tiket groupon pre wed 90 hengget hahahaha

      Delete

Mommy On The Blog © 2014