Wednesday, 17 June 2015

Perihal Kerja Kawen 4 : Hunting for Wedding Stuff (Throwback)

Wednesday, 17 June 2015

*entry dari blog lama.. 26.8.2013

Assalamualaikum....
haaa...Selamat Hari Isnin nye pon adoii..
hari ni stay up lewat malam sbb cutiii muehehehe..
so nak cite sal wedding stuff hunting few days ago..
memang best.. sbb idea aku akan sentiasa ditambah and di upgrade oleh Bigboss
senang cakap otak kiteorg lau bergabung memang ram laju..
maybe sbb mostly kiteorang pikir benda yg same..cakap benda yg sama..
bak kate Bigboss.. 'your head in my head' haha..so everything mostly easy..
calculation lak aku lemah sikit..bigboss terer.. so kelemahan masing2..
topup dgn kelebihan masing2.. hasilnya.. jadi one strong team hehe...

So firstly, kiteorang hunting untuk paper bag!!! yeayyy...
untuk projek DIY aku.. nak sangat wat paper bag sendiri..
wat mase ni..everything was sponsored by my Bigboss.. mueheheheh...




Kedai jual barang plastik and paper bag and etc etc.. sempat snap gambo mamat ni sebelom henpon aku tamat tempoh bateri nye.. haish.. 


so lepas da dapat paper bag and thank you sticker kat jalan Tar..kiteorg g cari kad untuk kad kawen diy kiteorang lak.. waktu ni ternampak paper cutter..teros Zarin beli..sambil nak ngetest tu, dye sibok ngan fon dye.. busy manjang.. tension aku.. ase nak campak fon.. 



so lepas da dapat paper bag..tq tag..kad utk kad kawen..and paper cutter..kiteorang pegi wangsa maju
beli jajan lerrr... bhahaha.. yg ni bigboss aku memang expert..
so lau nak cari jajan borong.. bole g ke FANTASY JUNGLE FOOD 
haaa...kelas kau name nye... hehe..

gambar google.. from blog cantek Puan Rina
bole jenguk blog ni.. banyak idea you allssss....

gambar terpaksa google sbb bateri fon aku ngan zarin due due da out of order,,
yang tinggal fon couple nokia kiteorang tu je.. hahah..
mane xhabes bateri, kiteorang dok gune GPS nak cari kedai ni..hohoh...
bab cari kedai ni memang kelakar.. kunun nye kedai ni kat NSK Wangsa Maju
masalahnye NSK pon kiteorg xtao..selayang tau la.. haha..
so kiteorg berpusing la mencari..ntah merata hala GPS tu bawak..sampai aku da naik giveup..
last last g xley blah..kiteorang lalu balik jalan same..yang first2 kiteorang da lalu.. sekali bigboss cakap..
'yang..tu NSK'
I was like.. haaa??? ceeehhhh... sigboard NSK tu xnyala.. kiteorang sampai situ mlm
so memang xpasan... da la aku dok sibok dgn GPS tu.. bahaha..
mampu gelak jela..


For today..kiteorg dpt borong jajan banyak2..memang fantasy kedai ni ngeh ngeh...
memang agak penat sikit la for the first day...
da la berpusing kat wangsa maju tu..macam besar sgt je..
papepon.. day 1 hunting.. awesome :D


So masuk day 2.. 
iteorang pegi kedai Sayang You kat Semua House Jalan Tar..
tengok name pon kelasss gitu nyah.... hahaha.. so masuk masuk je zarin snap gambo..


sambil tu dye cakap.. haa.. meyh abg snap gambo.. 
abg tau ayg mesti nak snap gambo letak dlm blog punye..
haha..jahat sunggoh.. kuat nyakat..so bermula la survey kiteorang..



Test drive la agak nye.. so letak wallet aku nak ukur..haha.. tapi xamek pon yg ni.. saje je..



Bunga pahar..lau aku panggil bunga teloq jaa.. hehe.. cantek..yg ade bear bear pon ade..



So da pum pang sane sini.. kiteorang pon terus balik.. memang agak penat..
tapi sekali lagi aku nyatakan.. its was awesome.. haha...
sbb ape..sbb sambil tu sambil date hehehe... 
so nantikan outcome lepas ni.. guest doorgift and kad kawen :D

UPDATE: Kedai plastik yang aku cakap tadi tu dekat dengan SAFUAN PLAZA , CHOWKIT
dekat dlm area tu la ade banyak kedai plastik..xbapa ingat exact and xde gambar nk tunjuk..any bride to be yg nak tanya apa2 , bole je drop your comment ok.. inshaAllah kita balas hehe

















1 comment:

  1. maaf tumpang iklan...

    KAMI MENJUAL KELENGKAPAN DAN PERALATAN PEJABAT SEPERTI MAGNETIC WHITEBOARD, MESIN BINDING, MESIN LAMINATE, ELECTRONIC TYPEWRITER, STAPLER, MESIN SHREDDER, HAILER, TROLLEY DAN LAIN-LAIN.

    TIADA CAJ GST.
    PENGHANTARAN PERCUMA SEKITAR SELANGOR DAN KUALA LUMPUR.
    JAMINAN 2 TAHUN KE ATAS.


    UNTUK MENDAPATKAN PERKHIDMATAN DI ATAS SILA HUBUNGI KAMI SEGERA.

    DN GLOBAL RESOURCES
    Tel: +603-6277 5571
    H/P: +6019-393 5571
    Email: dnglobal_eng@yahoo.com.my
    Facebook: http://www.facebook.com/dnglobal
    Website: www.dnglobal.weebly.com

    ReplyDelete

Mommy On The Blog © 2014