Sunday, 13 September 2015

Baby Zafri's First Outdoor Walk

Sunday, 13 September 2015

Assalamualaikum..
Hari ni super excited..tapi aku rasa sejak zafri lahir, hari hari super excited..especially bila tgk perkembangan anak teruna sulung beta haha.. i bet all mommies are like me as well..zafri now 11 bulan.. success to walk inhouse by his own.. so rini we take it to another level.. yeahhh.. outside!

Bulan lepas zafri belaja tatih.. from a baby little step, dia tambah 2-3 step then terduduk.. and few days after, dye tambah jadi 7-8 langkah.. time tu maktok and tok abah excited betol tgk cucu sulung dyeorg belaja jalan.. tok abah lak dia mmg sifat protective tinggi.. nk dikepong je cucunye takot jatuh.. well as for me, jatuh tduduk tu no biggie.. bia dia belaja.. bia sel otak dye bkembang.. jaga tetap jaga.. tp jgn kongkong pgerakan baby.. beza tu.. abah aku punya protective tinggi wktu aku mmbesar dgn abah.. sampai aku takot nak drive sbb bila naik kete ngan abah, abah selalu over protective.. pnjg citanya.. haha.. tu la abah aku.. ok..enough..cita ni bole up in another entry hehe

Sekarang aku da balik subang.. makin galak zafri belaja tatih dye tu. Dr jln kat ruang tamu je, dye da bole bejalan sampai ke dapor. Wahh.. kemain tawaf dapor kecik aku tu haha.. ada masa dia mcm jalan ala goyang inul.. ada masa dia macam belari.. laju kemain sbb dia nak balance badan xnak bg jatuh.. its really funny tho.. mmg gelak ajela keje aku tgk dia.. and zafri mmg happy baby.. bila tgk mak nye gelak, dye join gelak.. nampak la baris2 gigi dye tu.. dye xtao yg mak nye gelakkan dye sbnrnya.. babies are soooo adorable.. knp dari dulu aku xminat baby ye? Huhu..

Kebetulan hari ni aku nak keluar.. waktu aku sarungkan kasut dye..aku terpikir.. knp xtry bagi dye jalan luar rumah pulak..apa guna kasut tu aku sarungkan kat kaki dye haha.. so lepas pakai kasut, aku bg dye kua pintu umah seniri.. perghh.. muka dye.. penuh dgn rasa amaze.. pelik.. curious..excited.. sume ada kat raut wajah comel dye tu.. (sorry puji anak sendiri haha).. aku xdela lps dia jln seniri.. still pgg sblh tgn dye sbb takot jugak incase jatuh ke apa..mmg laju dia jalan.. sonok sgt nampknye.. dari kua pintu rumah, sampai lif, and sampai tempat parking kete dye jalan.. not bad dye punya excited tu.. haha..

Balik umah, pukul 6 da ajak tido.. hahahaha..letih betoi dye ye.. hai la anak.. besar da ye..bulan  dpn da setaun.. cepat sgt masa berlalu.. kenangan bersalin kan zafri ase fresh sgt lagi.. ase cm baru semalam teran baby 4 kilo ni kua dari rahim.. baru semalam bedung dye.. yet harini, he's already walk outside of the house.. Allah.. cepat sgt.. that's why i always put aside my phone, and just look at him growing..learning.. playing.. sebab masa yg berlalu, xkan mungkin berulang balik.. sedar xsedar nanti, dia da besar.. and ada keluarga dy seniri pulak.. treasure every moment with your kids.. sbb Allah da bg pinjam.. dont take it for granted..

Sayang mommy Ahmad Zafri.. tq for giving me  such a wonderful moment to remember.. Good job as well.. bulan depan sambut 1st Birthday da bole blari la ye.. heheh

3 comments:

  1. wahhhh saat ni paling kita as a ibu ...paling happy kan ...

    ReplyDelete
  2. mcm anak sy 11m gak dh boleh jln..hehe..mmg excited tgk ank berjln ni..hepi x terkata

    ReplyDelete
  3. Kan..xleyh nk describe dgn kata kata sbnrnya perasaan tu hehe

    ReplyDelete

Mommy On The Blog © 2014