Monday, 12 October 2015

Babymoon Ke Bukit Tinggi, Pahang

Monday, 12 October 2015
Assalamualaikum..

haha.. tajuk rasanya macam xley blah je.. ye.. skrg nak pegi perancis, xyah naik flight..
dekat pulak ngan jepun..jalan kaki je naik bukit..da sampai.. tapiiiiiii... hat celup jela.. haha..
Lokasi babymoon kali ni of course la tak lain tak bukan, Bukit Tinggi Pahang..
tak dirancang sebenarnya... planning last minit yang menjadi.. maka bertambah lagi la lokasi babymoon tahun ni..
dah rasa macam lepas gian pulak.. taun lepas mengandung asyik mabuk ja.. habis mabuk, tak larat nak bejalan g mana mana sebab da sarat bawak dak bambam dalam perot.. p i city ja taun lepas..
so taun ni taram balik apa yang tak dapat hehe..plus zafri memang senang gile nak bawak g mana pon.. janji mommy ngan babah ada.. nampak pon memang dia ni kaki bejalan jugak la nanti.. skrg pon asyik mintak kelua je.. nampak pintu bukak, berlari kelua haha

for info, sapa yang planning nak g sini, rasanya tak yah overnight pon tak pe sebab mmg satu hari kita da bole cover tempat ni..
tapi.... lau rasa nak tengok suasana malam dia, bole je.. rate dia sini bole tahan la.. bagi aku yang tak plan awal and memang sejam setengah gitu je dari umah, tak ngape la.. jalanjalan sudah hihi..





Tiket nak masuk.. RM 13 per person


nampak da kelibat preancis celup haha


Colmar Tropicale :D



masam je muka zafri.. kenapa ntah haha.. 




masam lagi mukanya XP



off we go..


okeh..happy sudah dak bambam :D


my double z 



antara spot peymes bila masuk tengahari.. eskrem..bukit tinggi ni lau tengahri panaih jugak.. xdela sejuk ke apa.. malam maybe sejuk kot.. cameron pon tengahri buta panaih jugak..sama je.. hehe








belah bawah ni ada swan yang bole kita tengok dekat dekat.. tapi aku malas nak turun huhu




haaa...babymoon kan.. haruslah gambar ala pengantin baru kengkonon nye..mohon jangan muntah.. bhahah





sampai jugak perancis weyy.. naik kete je.. perancis celup ajela mampu.. kehkeh






nest destination... japanese village. naik bukit yang gila tinggi.. sempooot..
btw nak naik p japanese garden mmg takde shuttle..sbb shuttle tu benti kat area bawah bukit ni je..




pit stop.. aku ketinggalan jauh haha


finallyyyyyyy...


tak yah nak happy sangat.. kene panjat bukit lagi ni seebnarnya baru nak sampai taman nye weeyhhh.. hahahahah



zafri dahaga lepas terpaksa naik sampai 3500 above sea level.. errkkk...padahal dok dlm stroller je..



finally yg sebenar benarnya huhuhu... atas ni bole try pakai kimono and selfieaq and ada upacara minum teh bagai..tapi atas beberapa faktor yg tak menarik minat aku( sbb da baca kat blog pasal kimono tu) so aku tengok aje.. tak de nafsu akak nak try kimono tu..kehkeh






sonok baby zafri jalan jalan.. baru dapat kaki.. baru mnjelajah dunia..



banyak lagi gambar tapi tak sempat nak upload semua.. kat sini ada lagi animal farm..horse riding.. ape lagi ntah.. kat tempat yg berbeza.. nak p bole g ngan kereta or shuttle yg amek korang setiap sejam tak silap aku.. haritu aku tak pegi tempat lain dah sebab aku da flat penangan bukit jepun tu.. da la malam sebelum aku tak tido so mmg rasa letih hoho.. 

untuk sape sape yang teringin nak rasa suasana malam kat sini, or maybe nak honeymoon ka, bole la usha usha colmar tropicale ni..nak murah usha la rate kat agoda..lau dari kl, memang sejam lebih gitu je.. da sampai.. ikot karak.. then straight dont belok belok.. haha.. nanti nampak la exit bukit tinggi tu.besauuu dabauuu signboard nye..jalan nak naik ala ala cameron tapi maybe landai sikit...senang sgt aih..lau xsure, bukak la abang waze..hehe

last but not least, tq tq so much abam zarin sbb memahami jiwa binimu yang kaki berjalan ni.. rasanya pengalaman paling manis bila sama sama nak 'panjat' bukit jepun tu haha... sonok spend time dgn family kecik den ni.. utk sapa nak try, bole la pegi ye.. tak sehebat cameron tapii... still best.. 

thanks for reading guys... toodles :D







2 comments:

Mommy On The Blog © 2014