Tuesday, 20 October 2015

Maternity Shoot

Tuesday, 20 October 2015
Assalamualaikum..
baru perasan.. dari blog lama sampai blog ni, memang xde langsung kenangan post waktu wat maternity shoot taun lepas
ye...taun lepas punya cerita..anak da nak genap setahun da haha
so sempena zafri dah nak masuk setahun lagi bape hari ni, masih molek lagila aku nak up post ni asenye
as kenangan kenangan,..first time mengandung..first time ade penghuni dlm rahim
first time for everything in parenthood journey..
ala throwback la cite nye hehe..

maternity shoot ni aku ngan zarin wat waktu 8 bulan+ zafri dalam kandungan..
time ni memang besau dabau perot aku.. sampai orang kata pregnant kembar
huhu..still tak dapat perasan yang baby besar sbb bile scan doc kata ok..
cuma opah zarin je ada cakap, baby besar ni.. tapi aku tak expect la besar sangat rupanya hoho..

memang excited nak wat maternity shoot.. first time la kata kan..
aku shoot dengan limelight photography.. dulu dia ni lecturer kat kolej aku
and dulu jugak selalu outing shoot jadi talent dia.. sekarang zarin tak bagi dah.. plusss..
aku pon rasa berat badan aku da tak sesuai nak jadi talent shoot dah hahaha... deeeeeemmmm...

moh la aku tempek gambaq kenang kenangan maternity shoot taun lepas..































favourite pic of all..

mase aku bukak buku merah , berat aku 63 kg dengan tinggi 163cm.. tapi..... time ni, aku da mengembang dengan berjaya gila.. sehari sebelum aku bersalinkan zafri, berat aku 90kg! hahahah
waktu aku wat maternity shoot ni, aku xperasan pon muka aku da mengembang dengan flawlessnye.. kehkehe... right after aku bersalin, compare balik dgn gambar lama.. aaahhhhhhh..besaqnya aku weeyhhhh... hahaha..apapon, ni antara kenangan paling indah aku dengan zarin.. 
i believe, every parents pon macam kiteorang..xkira wat maternity shoot ke, tak ke.. tu tak penting, yang penting perasaan bahagia waktu mengandungkan zuriat suami.. 

btw..dikesempatan ni jgk, to those yang da kawen, tapi belum lagi ade rezeki, banyakkan sabar.. keep on fighting..keep on your duaa... cepat atau lambat, rezeki Allah tu luas.. 
pekakkan telinga dengan mulut orang.. isu ni super sensitif.. pecaya la..
lau kau da beranak nanti pon, mulut orang tak kan habis bertanya.. sbb waktu tu, dia tanya kau
'bila nak beranak no dua..tiga.. empat'
and soalan tu akan terus terus and terus keluar
so jangan dengar cakap orang..aku akan keep on fighting jgk.. 
untuk hapuskan mind set, ko kawen seminggu terus mngandung.. lau tak, kau xsubur, xterer..xpower..sbb aku banyak kawan yg kene..and aku terasa..aku tak suka..
aku doakan.. to all friends.. bloggers..silent readers yang bergelar wife..
one day..anda akan menjadi seorang ibu..and one day, those pictures above are you and your husband... InshaAllah... one fine day.. have faith.. :)

Toodles..











2 comments:

  1. so sweet. thank u for the advice dear. smoga sy jgk ad kesempatan nak jd ibu nnt

    ReplyDelete

Mommy On The Blog © 2014