Sunday, 18 October 2015

Our Third Year Journey

Sunday, 18 October 2015
Assalamualaikum
sedar tak sedar..sekarang dah pertengahan oktober..few days left to 28th..
cepat masa berlalu..
sedar tak sedar jugak..dah tiga tahun perjalanan hidup aku dengan zarin..
yeah.. tiga tahun yang memang tak terasa.. for the first time in my relationship,
aku rasa macam 'eh...tiga taun..seriously??' hahah..

Ahmad Zarin Muhamad Hussin.. my beloved best friend.. yang dulu pernah jadi tunang aku..then upgrade jadi suami.. sebulan lepas tu upgrade lagi jadi father to be.. and abah zafri..
dalam tiga tahun benda tu berlaku.. sangat singkat..sebab hari hari aku dengan zarin, boleh kata sokmo gelak..sokmo happy.. time kasih Allah.. kurniakan best friend yang mmg best dan ngam dengan kepala otak gila aku..masalah ade.. tapi tolak tepi.. masalah apapon bole settle.. Allah bagi jln.. dont worry.. Thus we lead a happy life together

tak lama lagi 28 Oktober 2015.. which is our official date
aku dengan zarin memang takde tarikh tarikh kapel bagai..
sebab perkenalan kami super singkat.. aku kenal dengan dia 15 August 2012..
dia best friend mimi, which happen to be my best girls as well.. yang aku seniri selalu dengar nama dia bile lepak.. yang pernah berkomen kat fesbuk tapi tak nampak muka..
daring betol dia datang rumah waktu raya..ahhh... mak bapak aku berkenan pulak..matilanaaakkk...

15 September 2012..
dia datang bawak rombongan merisik..mak abah aku yang 'fall in love' dengan dia..
yang yakin dia mampu bahagiakan aku dunia dan akhirat aku, dengan happy nye terima lamaran dia
iyaa... no fancy proposal kat tepi pantai dengan cincin then melutut tanya 'would you marry me'
sebab dia datang 'lamar' mak abah aku dulu.. and dyeorang dulu yang fall in love dengan zarin
once again.. matilanaaaakkkkk hahahah...


then here's come 28 October 2012


majlis pertunangan aku kat taiping perak.. inilah hari tunang.. inilah hari declare 'couple'.. inilah hari aku jatuh cinta..

yes... i fall in love with him on this date.. aku ingat lagi..
waktu family kitetorg soh amek gambar bdua
dia naik atas 'pelamin' tu.. waktu dye nak duduk, dye bongkok and lean sikit arah telinga aku
sambil bisik 'assalamualaikum'.. haa... dia bagi salam aje.. tapi salam dia tu, wat tulang rusuk kiri kanan aku bergetar hahaha.. macam ada satu feeling yang tak pernah aku rasa sebelum ni.. aku jadi terkedu.. i was like.. whaaaattttt...dah kenapa aku ni bedahhhh....

then it hit me... aduuuhhh... i fall in love.......


and hari hari yang berlalu dalam nak tunggu akad nikah tu la aku mula kenal
sapa Ahmad Zarin Muhamad Hussin..he's a non smoker guy which is another reason knp mak aku ni syg sgt kat menantu dia ni..
langsung tak baran.. lembut orang nye.. dalam tiga taun aku dengan dia, penah dua tiga kali dia tinggi suara dari biasa..tu pon sekejap sangat. sebab most of the time bila gaduh, kietorang diam je dulu
nanti few hours ok balik..sbb time marah guna bcakap sebenarnya... banyak benda yg kita tak niat nak ckp tapi kita sebut jugak..so silent the best..tambah aku ni, garang nau.. lau aku bkk mulut banyak kang lain cita haha...

and the positive and negative side of him..revealed....




kiteorang mmg gila orangnye.. kecoh bila berdua.. bila gelak, begegar kete weyh.. lau kat umah pon sama bising.. so bila salah sorang takde.. memang terasa rindu nye.. relationship kiteorang not like those sweet lovey dovey tu.. more pada crazy best friend who living our life to the fullest..
pendek kata..mmg kiteorang sekepala..

life after married





memory 14 Dec 2013



officially married..


The best part comes.. sebulan lepas tu, aku disahkan mengandung.. fuhhh... jap.. belum part best sangat tuh..skip to another date in calendar

28 October 2014

our annivesary day.. second year.. kiteorang tak celebrate g jalan jalan.. tak de kek bagai..sebab kiteorang celebrate dalam labour room..


fighting.. with pain..blood.. and gunting jgn lupa.. haha... untuk lahirkan permata hati 4 kilo kiteorang.. tepat kol 3 petang.. exact date 28 Oct 2014.. Ahmad Zafri Ahmad Zarin lahir..
kali ni.. aku jatuh cinta kali kedua.. to our newborn son.. the best anniversary gift ever.. 
yang buat kiteorang ingat sampai bila bila.. yang akan kongsi tarikh yang sama utk celebrate... every single year from that time.. seriously, time kasih Allah.. its perfect...


upcoming 28 Oct 2015

leading to our third year relationship..bonus tambahan.. birthday baby zafri.. setaun da anak kiteorang.. pandai zafri pilih tarikh haha.. making all of this much more exciting.. sekali lagi.. tima kasih Allah atas anugerah yang tak ternilai.. terima kasih sempurnakan hidup aku dan zarin.. time kasih pinjamkan nikmat bahagia ni..dan time kasih.. untuk cinta ni.. moga kiteorang kekal as a family.. dunia dan akhirat..




akhir sekali.. mintak maap untuk reaksi muka zafri..mungkin dia nak sesuai kan dgn reaksi kiteorang hahahah...toodles :D

*counting days..........










4 comments:

  1. alhamdullilah...moga kekal sehingga akhir hayat,

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah...
    what a lovely years, eyra.
    tahniah. moga kekal hingga ke jannah in shaa Allah.
    aida ogos ari tu complete 12 years marriage.

    ReplyDelete

Mommy On The Blog © 2014