Thursday, 15 October 2015

RM 1000 Hilang, Note 2 berkecai

Thursday, 15 October 2015
Assalamualaikum..
actually da few days lepas.. baru sekarang rasa nak update..
aku ingat lagi pagi tu, zarin kua awal sangat..aku pon mamai lagi.. lepas susukan zafri, aku sambung tido sbb malam sebelum nye aku stay up late..
xtao pukul berapa waktu tu, aku still sedap tido bila zafri tido balik.. tiba tiba zarin balik..terkam aku
peluk aku sekuat hati.. merah mata dia.. sambil pandang aku, berulang kali dia mintak maaf..
aku cuak kejap.. apa dah jadi?
dalam mamai mamai tu, dengan terkejut lagi, terus aku aku gelabah sambil tanya, 'anak mana???'
yup.. itu je dalam fikiran aku yang blur tu.. anything happen kat zafri ke? berderau laju darah aku

aku tengok, zafri still lena kat sebelah.. zarin lak asyik ulang soh maafkan dia
tao aku nak rasa apa time tu.. aku diam dulu.. aku balas je pelukan dia..
sampai dia tenang sikit, dia cerita kat aku..
aku malas nak detailkan cerita.. tapi beg dia tercicir.. dia patah balik..
tapi cepat sangat benda tu jadi.. fon dia da hancur, ic patah..
kene gelek kete la agaknye sbb atas jalan beg tu..
kad bank suma lesap.. and the best part.. rm 1 k lesap.. tinggal rm5 ngan rm 1 ja..
bila dia habis cerita terus aku jadi blank lagi..

actually laki aku ada satu habit which dia simpan duit dlm tangan dia banyak
sbb senang nk runner brg kereta..
aku da selalu nasihat sebelum ni.. jangan letak duit dlm beg
aku takot dia lupa..tercicir.. org seluk lau lupa zip and so on.. believe me,
tangan org gini mmg cepat sgt sgt..
tangan orang yg tak tau susah untuk usaha keje cari rezeki halal.. mmg laju..

kesian jugak aku tengok zarin.. apa pon benda da jadi.. aku pon xbising sbb aku tau,
waktu tu jiwa dia..perasaan dia sangat serabut.. duit da short seribu.. seribu tu bagi aku besar..
lainla lau duit tu datang dari dermawan yg tetibe baik hati bagi seribu kat kiteorg kan haha..
apa pon aku cuma ulang.. lainkali, dengar la cakap aku.. jangan simpan cash mcm tu dlm beg..
bila da jadi mcm ni, apa pon xguna da.. always remember.. prevention is better than cure..







apapon aku as a wife, terasa and paham apa yg dia lalui.. bak kata omputeh..
'cyuubit pehe keyyri... peyhee kenen pon seybok nak saykit' (sleng omputeh sikit)
tabah la sayangku ahmad zarin.. apapon, kiteorang selalu pegang kata kata
yg tiap apa berlaku ada hikmah nya..
bukan rezeki kami.. cumaaa....aku tak anggap jugak rezeki org yg sapu duit tu
tu bukan rezeki tau dek non.. haha..
mak aku dr kecik ajar.. jangan amek hak org even jumpa duit kat tepi jalan tanpa tuan
yes.. itu yang mak aku ajar.. thats why aku ada la asa tkilan sikit..

dari kecik, sekupang duit org aku xpenah amek.. sampai dah kawen,
aku tau berapa ada dlm beg zarin.. aku tau berapa dlm account  bank dia..
aku yang handle account paypal dia bila ada transaksi dr luar..
aku yang kira.. but still..sekupang pon aku xpena usik..sebab aku tau.. he's working his ass off over that money.. he's giving us the best.. for me and our baby..he had 3 jobs at once..
sebab dia berkeras xnak aku kerja.. dia nak aku yang besarkan anak anak dia..
my parents and mother in law pon sokong dia sbb sekarang banyak sgt kes dera..
selagi dia rasa belum 'terpaksa' utk aku kerja.. he wont let me work..
even aku ni mmg rindu sgt sgt nak keje T_T

by the way.. cuma aku.. the one and only yang tau.. betapa gigihnya dia keje
hanya aku yang tau.. berapa kali luka and darah kat jari dia..
hanya aku yang bau, minyak minyak hitam kat tangan and baju dia bila dia balik
dia.. govertment staff.. dgn side income runner barang kereta lama yang mmg dia minat sangat..
part time pomen moto lagi..
dia nak bahagi masa dia dgn kerja.. dengan masa dia utk kiteorang lagi..
kadang2 ada customer moto yang tau jadual keje dia.. yg dia da pesan moto xley siap awal
tetibe simply desak desak dia.. marah dia and so on..dia mmg penyabar.. dia kan maki or marah balik
tapi aku tau.. deep down in his heart.. aku saja tempat dia luah cerita..luah airmata..

cuma aku..

as im writing this, my tears fall down.. aku xmarah dengan apa dah jadi.. tapi tetap rasa terkilan sangat.. aku kesian dengan dia.. apapon sayang.. im always be with you.. bialah kita susah dulu.. inshaAllah.. semoga satu hari, Allah makbulkan segala impian awak zarin..
berakit rakit di tadom hills.. berenang renang di australia nanti.. bsusah susah ilang seribu..esok lusa kita drift wagon mu..eh... haha... kbai..



terima kasih pemilik tulang rusuk den..lagi satu.. hope ingat la nasihat binimu.. jangan ulang lagi.. sekali bole kata silap.. dua kali.. haaa... malas nak ckp.. hehe...  i love you 

















4 comments:

  1. sayunyee hati membacanya...kuruih je cik abe....tp banyakk buat keje, baguss2 !

    skali tgk, egtkan ajak shiroo...hehehe,

    tabahlah ye, ni ujiannnn buat family....pengajaran namanya...betul dakk

    ReplyDelete
  2. tak pa. bukan rezeki en. suami kan eyra. PG pun selalu pesan dekat suami benda yang sama. apa pun, kena berhati-hatilah lepas ni. inshaAllah. semoga ada yang lebih baik dimasa hadapan untuk eyra sekeluarga.

    ReplyDelete
  3. inshaaAllah ... Allah akan bukakan pintu rezeki yang lebih luas ....

    ReplyDelete
  4. Allahu Akbar...
    sabar ye eyra.
    dugaan...

    ReplyDelete

Mommy On The Blog © 2014