Tuesday, 10 November 2015

Baby Zafri Turns 1

Tuesday, 10 November 2015
Assalamualaikum..
lama tak post sebab bercuti seminggu berhoneymoon and balik kampung
cerita honeymoon nanti kita up naa...
hat ni nak up post untuk anak teruna tercinta hehe

Alhamdullilah.. 28 October 2015.. genap 3 tahun aku dengan zarin together gether
and tarikh yang sama.. genap setaun usia Ahmad Zafri bin Ahmad Zarin
sonok sgt bila sambut birthday first dia sekali ngan anniversary..
memang ngam sunggoh la anak teruna ni pilih tarikh.. huhu

Sambutan birthday and anniversary taun ni pon best sgt..
taun lepas sambut kelahiran dia dlm labour room,
bole baca kat entry Part 1 and Part 2
taun ni sambut tepi pantai.. ya ampun..tak kan bole lupa breakfast dgn angin sepoi sepoi bahasa..
dengan dua org hero yg aku syg sgt..
looking at both of them smiling.. makan dgn selera nye.. sambil tgk pantai
aduhh... Allah jela tau betapa bahagia hati ni..

balik kg tu, 1 hb lepas, kiteorang buat la makan makan sikit
sebenarnya plan nak wat kecik kecik sgt.. dlm 20 org mkn je.. family n friends dua tiga org
tapi bila dapat kat opah nye.. biase la.. opah pon excited sgt sambut birthday cucu first dia
maka jadilah umpama mini kenduri hahaha..
sebab mak mentua aku nak wat doa selamat sekali.. dia jemput org masjid..
terima kasih banyak banyak ibu..




time nak wat backdrop sehari sebelum majlis



sume benda ni kiteorg wat berdua waktu balik umah mak aku
malam malam zafri dah tido, kiteorang wat benda alah ni.. haha.. tak de gambar waktu buat sebab aku amek moment tu betol2 nak spend masa dgn zarin without gadget.. seronok :)



our simple diy birthday backdrop.. backdrop ni aku yang teringin sgt sgt
bukan ape... aku suka wat benda gini.. bnd simple gini wat majlis jadi lagi best and excited :D




table setup..atas meja aku just deco sikit ja.. sebakul gula gula.. cheesekut dua pinggan zarin letak atas tu haha. kek of course kene ada and sign 2day is my bday tu.. sign tu zarin yg wat hehe
utk kali ni aku tak de wat candy buffet ngan photobooth pon.. plan asal nak wat props  tapi tak sempat.. takpela.. next year oke baby zafri.. time tu zafri besar lagi best :D


                    

bihun goreng.. pulut.. rendang ayam



agar agar telur..puding jagung..kuih muih..bab makanan ni memang 100% mk mentua aku and family yang uruskan..tima kasih banyak banyak... sedap pulak tu.,.. aku tahan nafsu ja nak ngap suma.. tapi sbb excited, dpt mkn sikit ja..malam baru baru aku sempat makan bnyk hahahaha








nak potong cake dah.. org nak snap gambo dia, dia excited tgk hadiah dia haha



bila da nampak fon fon hala kat dia, baru dia sengih sambil tunjuk gigi dia kehkeh.. bagus anak mommy ni.. actually time ni dia mengantok sgt da.. tapi dia bole tahan ngantok tu..seolah olah dia tau, kita tengah celebrate bday dia.. dia pon sonok tol time tu.. muka penuh tanda tanya.. sonok.. suma ada haha..happy sgt kiteorang tgk dia gitu.. tak sesia bsusah payah wat majlis haha



                   

family potrait on zafri's first birthday celebration and our 3rd year anniversary :)



My bestfriend and my baby Mulhim are coming too.. senang bila mak mentua kiteorang satu kampung hahaha..time ni aku da masuk umah cabut tudung sbnrnya haha..

      

another family potrait.. with my beloved mommy in law.. tenkiu ibu.. for everything..we love you :)

    


The birthday boy ;D







alhamdullilah..selesai sumanya.. memang ni niat zarin nak wat makan makan sempena bday zafri..
aku pon apa lagi.. excited.. tambah lak mak mentua.. nahh.. double triple excited kohkoh ;D

Apapon doa kami.. moga zafri jadi anak yang soleh.. ingat Allah selalu..
be a brilliant boy.. who never forgets his family.. no matter how far he goes.. 
mommy and babah will always be in his heart..
zafri.. we really loves you unconditionally.. 
Thank you for bringing us a thousand of happiness in our life..
Happy Birthday Sayang :)









sonok dapat hadiah dari opah..maklong ngan pakngah dia.. 
xtao bapa lama benda ni nak tahan hahahah... kbai






3 comments:

  1. Happy birthday lil boy..
    N happy anniversary to eyra & hubby..
    3 tahun 3 org.. :)
    Semoga eyra n family sentiasa bahagia dan dirahmati Allah selalu :)

    ReplyDelete
  2. Haii.. Cakk.. Done Follow sini no. 120
    Salam kenalan.. Sudilah kiranya follow me back,
    boleh kita saling kunjung mengunjung pasni..

    Official Blog :
    http://tengkubutang.blogspot.com/

    Catlover Blog :
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete

Mommy On The Blog © 2014